ClickCease

Standaard theorie examen of individuele theorie examen?: 13 verschillen uitgelegd.

Auto theorie examen

Individuele theorie examen

CBR auto theorie examen oefenen doe je bij theorie-oefenexamen.nl

1: Bij het individuele theorie-examen krijg je dezelfde vragen als bij het klassikale theorie-examen.

De auto theorie-examens zijn bij de standaard examen precies hetzelfde als bij het individuele auto theorie-examen. Los van het individuele theorie-examen is het ook mogelijk theorie-examen met extra tijd te boeken. Deze is goedkoper dan de individuele theorie-examen en geeft de leerlingen de mogelijkheid om langer te doen over het lezen en verwerken van de vragen. 

Speciaal voor examenkandidaten die het individuele theorie-examen willen afleggen hebben wij het 100% geslaagd pakket ontwikkeld. Met dit pakket kun je rustig en in eigen tempo leren en de vragen oefenen die nodig zijn voor het individuele theorie-examen.

2: Bij de standaard theorie-examen kun je last hebben andere examenkandidaten. Individueel is ook echt individueel.

Wanneer kies je nou voor het individuele theorie-examen?
Het is dus mogelijk om een ​​individueel theorie-examen af ​​te leggen in plaats van met andere studenten om je heen. Wat daar ook nog eens bij komt is dat je in een individuele auto theorie-examen kan maken op eigen tempo. De vragen springen je dus niet voor de ogen voorbij en je hoeft ook niet constant op je horloge te kijken.

Extra tijd

De extra tijd die je krijgt bij de individuele theorie-examen zal je goed van pas komen. Je krijgt een uur de tijd voor het beantwoorden van 65 vragen. Normaal gesproken heb je ongeveer 10 seconden nodig voor het beantwoorden van een meerkeuzevraag. Als je één uur lang de tijd hebt, weet je zeker dat het goed zal komen! bovendien is er een begeleider die je de vraag kan voorlezen en verder kan uitleggen indien nodig!

3: Standaard theorie-examen: Voor alle Engelstalige en Nederlandstalige CBR examenkandidaten.

Voor alle examenkandidaten die de Nederlandse taal beheersen of de Engelse taal beheersen en geen last hebben van andere beperkingen, adviseren wij een standaard auto theorie-examen aan te vragen met de gewenste taal.  

4: Individueel theorie-examen: Wil je je theorie-examen in een andere taal afleggen? Of heb je moeite je te concentreren met mensen om je heen?

Dan is het wellicht verstandig een individuele auto theorie-examen te reserveren. Het zit namelijk zo: Bij een individuele auto theorie-examen mag je er voor kiezen om een tolk mee te nemen. De tolk moet wel een officiële tolk zijn en mag geen bekende van je zijn. 

Ik heb faalangst 

Op het moment dat je faalangst hebt of een andere reden hebt dat je jezelf onprettig voelt in een groep tijdens een spannende situatie, is het zeker aan te raden om je auto theorie-examen individueel af te leggen. Zo weten wij uit ervaring dat autisten en mensen met faalangst het moeilijk vinden om hun theorie-examen in een groep af te leggen. Individueel slagen zij probleemloos. 

Ik heb dyslexie

Voor examenkandidaten die dyslectisch zijn is het ook vaak lastig om hun auto theorie-examen op tijd af te kunnen krijgen. Dit komt doordat ze in tijdnood komen. Bij een theorie-examen met extra tijd of individueel komt dit niet voor.

Je moet zelf weten hoe dyslectisch je bent om de juiste te kiezen. Individueel of enkel met extra tijd.

5: Voor zowel de standaard theorie-examen als individuele theorie-examen geldt:

Het theorie-examen voor de auto mag pas worden afgelegd als je 16 jaar of ouder bent. Ben je nog geen 16? Dan mag je wel alvast starten met het oefenen voor je theorie-examen. Je kan het examen dan nog niet afleggen.

6: Één van de voordelen van het individuele theorie-examen: geen ruis, geen stoorzenders en pure concentratie.

Het zal je dus al duidelijk zijn dat je bij een individuele theorie-examen volkomen in het daglicht komt te staan. Alle aandacht zal eraan besteed worden jouw individuele theorie-examen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit zal betekenen dat het personeel van het CBR zich vooraf zal inlezen naar jouw situatie en zich volkomen zal aanpassen naar jouw belangen.

7: De individuele auto theorie-examen is duurder dan de gezamelijke auto theorie-examen.

Het CBR theorie-examen is het goedkoopst in het Nederlands. In het Engels is het al iets duurder. Hoe groter de aanpassingen zullen zijn, hoe duurder je zal uitkomen. Hieronder vind je nogmaals de prijslijst auto theorie-examen van 2021:
 • Standaard auto theorie-examen Nederlands: € 37,-
 • standaard auto theorie-examen in het Engels:  €40,00
 • Toeslag avond- / weekendtarief: € 5,50
 • Toeslag extra tijd: €12,00
 • Individueel theorie-examen met tolk: € 95,00
 • Individueel begeleid theorie-examen zonder tolk: €58,00
 

8: De standaard auto theorie-examen kan enkel afgelegd worden in het Nederlands en in het Engels.

Standaard kan je auto theorie-examen alleen in het Nederlands of in het Engels afgelegd worden. Wil je het in een andere taal doen? Dan moet je als eerste een individueel examen boeken. Deze kost €95,-. Zodra je deze geboekt hebt, moet je aangeven dat je een tolk meeneemt. De tolk moet je ook zelf regelen. De tolk moet aan de voorwaarde van het CBR voldoen. 

CBR auto theorie examen oefenen doe je bij theorie-oefenexamen.nl

9: Houdbaarheid auto theorie-examen: Na het behalen van je auto theorie-examen is deze maximaal 1,5 jaar geldig.

Sinds de corona is uitgebroken is je CBR auto theorie-examen geldigheid verlengd. Dit geldt voor alle theorie-examens die normaal gesproken geldig zouden zijn tussen 1 januari en 21 mei 2021. In alle andere gevallen is deze zoals altijd geldig met een duur van anderhalf jaar.

10: Nadat je klaar bent met je auto theorie-examen oefenen, moet je auto theorie-examen natuurlijk ook aangevraagd worden

Je kan je theorie-examen zelf online aanvragen. De rijschool waar je les volgt kan ook het auto theorie examen voor je aanvragen. Advies: dit brengt waarschijnlijk extra kosten met zich mee. Als je een werkende computer hebt met een beetje verstand van het internet, kan je er dus het beste voor kiezen zelf je CBR theorie-examen te reserveren.

11: Individueel auto theorie-examen met geluid.

Een ander voordeel van het individueel theorie-examen is dat je hem kan afleggen met geluidsondersteuning. Sommige kandidaten vinden het namelijk lastig om de vragen zelf te lezen door bijvoorbeeld dyslexie. 

CBR theorie-examen met geluidsondersteuning.

Je kan je auto theorie-examen op drie manieren aanpakken met begeleiding van een ander

 1. De computer leest de vragen voor je op waardoor je zelf niet alles hoeft te lezen.
 2. Een begeleider leest de vragen voor je op en legt je de vragen uit. Ook hier hoef je de vragen niet zelf te lezen.
 3. Je legt je theorie-examen af in een andere taal en laat je tolk de vraag voor je lezen en vertalen.

12: Heb je faalangst? Of denk je dat je om een andere reden een individuele auto theorie examen moet afleggen?

Zoals je waarschijnlijk al hebt meegekregen, zijn er verschillende redenen om te kiezen voor een individuele auto theorie-examen. Hieronder kun je nogmaals een opsomming doornemen om te kunnen beslissen of jij gebruik moet maken van een individuele auto theorie-examen:

 1. Je spreekt geen Nederlands of Engels
 2. Je kan moeilijk lezen / hebt dyslexie
 3. Je hebt autisme
 4. Je hebt faalangst
 5. Je hebt concentratieproblemen
 6. Je hebt claustrofobie

13: Ik spreek geen Nederlands maar wil mijn auto theorie examen halen.

Als jij de Nederlandse taal niet goed beheerst en liever je auto theorie examen in een andere taal aflegt, is het zeker handig om een individuele auto theorie examen te boeken. Hier kun je een tolk bij aanvragen in de taal die jij wenst. Zo zal je auto theorie examen in je moedertaal stukken makkelijker verlopen en vergroot je absoluut je slagingskans voor je theorie-examen.

 • E-Book + Oefenexamens
 • 100% GESLAAGD
 • Oefenexamens

Daarom kiezen voor 100% geslaagd

Wij staan niet voor niets bekend door heel Nederland om onze 100% geslaagd auto theorie cursus.

 • Effectief én leuk
 • 100% geslaagd
 • Voordelig
 • Op alle apparaten
 • Faalangst proof

Gratis auto theorie oefenen

Altijd geslaagd auto theorie
Beoordeel onze auto theorie cursus

Registration

Forgotten Password?

Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?