ClickCease

CBR Zaandam

Als jij wilt starten met het halen van jouw autorijbewijs, dan krijg je veel te maken met het CBR. Wanneer je in Zaandam of omgeving woont, dan vind je het examencentrum van het CBR Zaandam op het adres Kuilpad 1 in Zaandam. Het CBR in Zaandam ligt vlakbij de snelweg A8 en is dus makkelijk te bereiken. Je zult een aantal keer naar het CBR moeten. Hier kun je namelijk terecht voor theorie-examens, tussentijdse toetsen, praktijkexamens en het aanvragen van een gezondheidsverklaring. Als je eenmaal je rijbewijs gehaald hebt, kun je hier in de toekomst bij het CBR Zaandam ook je rijbewijs laten verlengen.

Een goede voorbereiding voor het CBR in Zaandam

Als je 16 jaar bent, mag je deelnemen aan het theorie-examen bij het CBR in Zaandam. Hiervoor is een goede voorbereiding erg belangrijk. Een theorie-examen maken kost namelijk best wat geld en het zou dus zonde zijn om dit geld zomaar weg te gooien. Hoe jij deze theorie leert, mag je helemaal zelf bepalen. Je kunt ervoor kiezen om zelf het theorieboek door te lezen, maar er zijn fijnere manieren, zoals door het bekijken van video’s en maken van oefenmodules. Dat kan via Theorie Ster. Bij Theorie Ster zorgen we ervoor dat jij altijd slaagt voor het theorie-examen bij het CBR in Zaandam. Het bekijken van video’s helpt beter bij het onthouden van de stof, dan wanneer je talloze pagina’s moet lezen. Door afbeeldingen en voorbeelden begrijp je sneller en beter de theorie. Daarnaast kun je door het maken van de oefenexamens je beter voorbereiden op het echte examen. Dankzij Theorie Ster ben jij zeker weten goed voorbereid.

cbr zaandam

Verloop van het theorie-examen bij het CBR in Zaandam

Zodra je goed voorbereid bent op het theorie-examen, dan is het tijd om deze in te plannen bij het CBR in Zaandam. Op de dag van het theorie-examen meld je je bij het CBR in Zaandam. Je ontvangt een reserveringsnummer en neemt plaats in de wachtruimte. Zodra het tijd is, verschijnt jouw reserveringsnummer op het scherm in de wachtruimte. Het examen wordt in een aparte zaal met meerdere kandidaten afgenomen. Tijdens het theorie-examen word je getoetst op gevaarherkenning, kennis en inzicht. Je hebt ongeveer dertig minuten voor het examen en je vult alle antwoorden in op de computer. Als je dyslexie hebt, krijg je extra tijd van het CBR in Zaandam. Je hebt dan zelfs recht op een persoonlijke examinator die extra ondersteuning kan bieden bij het afnemen van het examen. Heb jij het theorie-examen gehaald? Gefeliciteerd, je kunt dan beginnen met rijlessen. Als dit niet het geval is, kun je meteen een nieuwe poging inplannen bij de balie van het CBR in Zaandam. Let wel op: wacht niet te lang met het starten van rijlessen nemen. Je theoriecertificaat is namelijk één jaar en zes maanden geldig.

Gezondheidsverklaring via het CBR in Zaandam

Om te starten met rijlessen volgen, heb je altijd een Gezondheidsverklaring nodig. Je moet namelijk lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om veilig van A naar B te komen. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar natuurlijk ook voor andere weggebruikers. Het invullen van deze verklaring kan ook gewoon via het CBR in Zaandam. Het tarief voor de Gezondheidsverklaring kan per jaar verschillen. In 2022 kost de Gezondheidsverklaring € 41,50. Je betaalt hierbij voor de beoordeling, een eventuele rijtest en de adviezen die het CBR mogelijk geeft over de aanpassingen aan jouw auto of motor. Soms vraagt het CBR dat je extra onderzoeken ondergaat. Deze aanvullende onderzoeken moet je allemaal zelf betalen. Uiteindelijk brengt het CBR in Zaandam één van de volgende beslissingen uit:

  • Je bent rijgeschikt: Dit houdt in dat je mag rijden en dus rijlessen kunt gaan nemen.
  • Je bent rijgeschikt voor een bepaalde tijd: Dat betekent dat je rijlessen mag gaan nemen, maar wel binnen een bepaalde termijn je opnieuw moet melden bij het CBR in Zaandam.
  • Je bent rijgeschikt onder voorwaarden: Je mag autorijden, maar moet wel bepaalde maatregelen nemen, zoals het dragen van een bril of aanpassen van de auto.

Je bent niet rijgeschikt: Dan mag je volgens het CBR niet achter het stuur stappen. Je kunt hiertegen in bezwaar gaan.

Praktijkexamen doen bij het CBR in Zaandam

Als je (onder bepaalde voorwaarden) rijgeschikt bent verklaar door het CBR, is het tijd voor het allerlaatste onderdeel: het praktijkexamen bij het CBR in Zaandam. Het examen duurt 55 minuten, hiervan duurt de rit zo’n 35 minuten. Tijdens de examenrit rijd je voor een deel zelfstandig met behulp van een navigatiesysteem. Daarnaast krijg je aanwijzingen van de examinator. De examinator let onder andere op beheersing van het voortuig, kijkgedrag en voorrang verlenen. Direct na afloop van het examen krijg je bij het examencentrum van het CBR Zaandam meteen te horen of je geslaagd bent. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd, dan is het tijd om je rijbewijs aan te vragen bij de gemeente.

Registration

Forgotten Password?

Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?