ClickCease

CBR Utrecht

Het CBR in Utrecht is gelegen nabij de atletiekbaan Overvecht en de kunstijsbaan, de Vechtsebanen. De locatie van het CBR in Utrecht is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. De loopafstand vanaf de bushalte bedraagt 5 minuten. Het parkeren van een auto is niet mogelijk. Een bezoeker dient de auto te parkeren op een betaalde parkeerplaats nabij ‘De Vechtsebanen’. Bezoekers van het examencentrum kunnen op deze locatie terecht voor het theorie-examen, de tussentijdse toets en het praktijkexamen. Het is bij deze locatie van het CBR in Utrecht helaas niet mogelijk om de gezondheidsverklaring aan te schaffen. Dit kan enkel bij de locaties in Eindhoven, Arnhem, Amsterdam en Rijswijk. Mocht je toch een gezondheidsverklaring willen aanvragen dan kan dat ook via de website van het CBR. De gezondheidsverklaring wordt nadat deze is ingevuld doorgestuurd naar de huisarts. De huisarts controleert de verklaring en stuurt deze vervolgens weer terug naar het CBR. Als de huisarts een akkoord heeft gegeven dan mag door naar de volgende stap, het theorie-examen bij het CBR in Utrecht.

Theorie-examen bij het CBR in Utrecht

Een belangrijke stap als onderdeel van de rijopleiding is het theorie-examen bij het CBR in Utrecht. Een positieve uitslag bij theorie-examen geldt als voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen. Zonder een geldig theoriecertificaat kun je dus niet deelnemen aan het praktijkexamen. Het theorie-examen is dus erg belangrijk. Om deel te kunnen nemen aan het examen dient online ingeschreven te worden. Vervolgens kan er op de locatie van het CBR in Utrecht worden deelgenomen aan het examen. Bij aankomst op de locatie moet je jezelf aanmelden bij de balie met jouw reserveringsnummer. Vervolgens neem je plaats in de wachtruimte. Nadat jouw nummer op het bord verschijnt mag jij je wederom meldden bij de balie en volgt een korte instructie. Na deze instructie mag jij plaatsnemen achter een van de examencomputers. Het examen begint en je hebt 30 minuten om alle vragen te beantwoorden. De vragen bestaan uit theorievragen, inzichtvragen en gevaarherkenningvragen. Per categorie vragen gelden aparte normeringen. Nadat de tijd is verstreken of de vragen zijn ingeleverd volgt direct de uitslag. Bij een positieve uitslag mag je verder gaan naar de volgende stap: de tussentijdse toets. Bij een negatieve uitslag volgen één of meerdere herkansingen.

CBR in Utrecht

De voorbereiding op het theorie-examen bij het CBR 

Om ervoor te zorgen dat jij niet een van die mensen bent die voor herkansing terug moet gaan naar het CBR in Utrecht is het belangrijk dat jij je goed voorbereidt. Tevens geldt dat jij ook geld moet betalen om deel te kunnen nemen aan het theorie-examen. Het is dan zonde van je geld als jij je niet goed voorbereidt. Bij Theorie Ster zorgen wij ervoor dat jij altijd slaagt voor jouw theorie-examen. Dit doen wij bij de Theorie Ster door gratis theorie oefenexamens ter beschikking te stellen. Het oefenen van oude examens zorgt ervoor dat je aan de vraagstelling went. Daarnaast helpen wij jou met voorbeelden en plaatsen uit de praktijk om je een goed beeld te geven van de verschillende verkeerssituaties. Als laatste heeft Theorie Ster een eigen E-book geschreven met handige tips en tricks over de verkeerssituaties en de verkeersregels. Zo weet jij zeker dat jij slaagt voor jouw theorie-examen bij het CBR in Utrecht.

Tussentijdse toets bij het CBR in Utrecht

Nadat je het theorie-examen hebt gehaald mag je door naar de volgende stap: de tussentijdse toets bij het CBR in Utrecht. De tussentijdse toets geldt als voorbereiding op het uiteindelijk praktijkexamen. Je doorloopt dezelfde stappen en krijgt ongeveer dezelfde vragen. De tussentijdse toets heeft daarnaast als voordeel dat je een vrijstelling voor de speciale verrichtingen kunt verdienen. Hierdoor is het praktijkexamen korter waardoor de kans op fouten kleiner is. Tijdens de tussentijdse toets word je formatief beoordeeld op alle onderdelen van het praktijkexamen behalve de speciale verrichtingen. De feedback die je na de tussentijdse toets krijgt van de examinator geldt als basis voor de rijlessen die daarna nog volgen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereidt bent op het praktijkexamen bij het CBR in Utrecht.

Praktijkexamen bij het CBR in Utrecht

Ter afsluiting van de rijopleiding is er het praktijkexamen bij het CBR in Utrecht. Tijdens dit examen wordt de algehele rijvaardigheid getoetst. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de kennis van de verkeersregels en de rijvaardigheid. Deze onderdelen zijn eerder al een keer formatief getoetst tijdens de tussentijdse toets. Als je als examenkandidaat bij het CBR in Utrecht binnen de foutmarges blijft dan haal jij jouw rijbewijs.

 

Zo slaag jij bij het CBR in Utrecht met Theorie Ster!

Registration

Forgotten Password?

Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?