ClickCease

CBR Rotterdam

Wanneer je op wilt voor je rijbewijs zul je eerst moeten beginnen met het nemen van rijlessen. Rijlessen mag je al vanaf 16,5 jaar. Je kiest zelf een rijschool uit in de omgeving en begint met het oefenen voor je uiteindelijke rijexamen. Het rijexamen zul je uiteindelijk afnemen onder toezicht van een examinator van CBR Rotterdam.

Theorie-examen auto bij het CBR 

Je kunt natuurlijk niet zomaar op voor je praktijkexamen. Van tevoren gaan er een aantal weken of maanden aan rijlessen vooraf. Tussendoor moet je ook een keer op voor je theorie-examen. Zonder je theorie-examen te hebben behaald kun je niet op voor je tussentijdse toets en praktijkexamen. Het theorie-examen is het eerste examen dat je aflegt bij CBR Rotterdam.

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Gevarenherkenning: hierbij krijg je verschillende verkeerssituaties te zien, hierbij moet je aan kunnen geven wat je in deze situatie moet doen.
  2. Kennis: bij dit onderdeel moet je feiten en regels kunnen herkennen en benoemen.
  3. Inzicht: in dit onderdeel laat je zien dat je de geleerde regels kunt toepassen.

Bij het theorie-examen mag je maar enkele foutjes maken, daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met theorie examen leren. Heb je moeite om zelf de theorie te leren, dan kun je ook een theorie cursus Rotterdam nemen. Zorg dat je goed voorbereid naar je theorie-examen toe gaat.

Het eerste deel, gevarenherkenning, bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je er tenminste 13 goed van beantwoorden. Bij het kennisonderdeel krijg je 12 vragen, waarvan je er minimaal 10 moet goed hebben. Tot slot moet je voor het inzicht gedeelte 28 vragen beantwoorden. Van deze vragen moet je er minstens 25 goed van beantwoorden.

CBR Rotterdam

Tussentijdse toets CBR Rotterdam

Wanneer je bent geslaagd voor je theorie-examen, kun je een datum inplannen bij CBR Rotterdam voor je tussentijdse toets. Een tussentijdse toets is als het waren een oefenexamen. De tussentijdse toets ziet er precies hetzelfde uit als het praktijkexamen. Je tussentijdse toets zal zo’n 35 minuten duren. Het grootste gedeelte zul je rijden op aanwijzing van de examinator. Tijdens het rijden zul je nog twee bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren, deze moeten vlot en veilig gebeuren. Tot slot rij je met behulp van de navigatie terug naar CBR Rotterdam.

Heb je je tussentijdse toets goed afgerond, dan krijg je bij je praktijkexamen vrijstelling van de bijzondere verrichtingen. Na afloop van de rit krijg je feedback op je rijgedrag. Heeft de examinator niks of nauwelijks iets op je aan te merken, dan weet je dat je klaar bent voor je echte rijexamen. Moet je nog het een en ander veranderen, dan is het verstandig eerst nog een aantal lessen te nemen.

Praktijkexamen CBR Rotterdam

Wanneer je rijinstructeur denkt dat je klaar bent voor je praktijkexamen, dan kan hij een datum inplannen bij CBR Rotterdam. Je hoeft voor het praktijkexamen niet bang te zijn voor onverwachte dingen, omdat je deze al allemaal hebt meegemaakt tijdens de tussentijdse toets.

Je zult bij CBR Rotterdam kennis maken met je examinator. Hij/zij zal jou nog eens even kort uitleggen hoe het praktijkexamen er uit ziet. Vervolgens zal de examinator een aantal dingen controleren, zoals: de uitnodiging van het CBR, je ID, je theorie-examen uitslag en je zelfreflectie. Wanneer deze allemaal in orde zijn zul je nog een ding moeten doen voordat je mag beginnen aan de examenrit.

Op de parkeerplaats van CBR Rotterdam worden je ogen nog even kort getest. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is het kenteken op lezen van een andere auto verderop op de parkeerplaats. Lukt dit gewoon? Dan kun je beginnen aan je rijexamen.

De examenrit duurt, net als de tussentijdse toets, zo’n 35 minuten. Je rijdt het grootste gedeelte op aanwijzing van de examinator. Mocht je de bijzondere verrichtingen nog niet behaald hebben tijdens de tussentijdse toets, dan moet je deze nog een keer uitvoeren. Aan het eind van de rit rij je met behulp van de navigatie terug naar CBR Rotterdam.

Wanneer je alles goed hebt gedaan, ben je geslaagd voor je rijexamen. De volgende dag kun je het rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Het zal ongeveer een weekje duren voordat je je rijbewijs kunt afhalen bij het gemeentehuis.

Registration

Forgotten Password?

Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?