ClickCease

CBR Hoorn

Ben je 16 jaar geworden? Gefeliciteerd, je mag dan eindelijk starten met het halen van jouw auto-rijbewijs. Wanneer jij jouw rijbewijs wilt halen, moet je vaak naar het CBR in Hoorn. Bij CBR Hoorn kun jouw theorie-examen halen, de tussentijdse toets maken en je praktijkexamen doen. Het CBR in Hoorn ligt aan Holenweg 14 in het centrum van Hoorn. Je kunt bij het CBR in Hoorn enkel niet je gezondheidsverklaring halen. Hiervoor kun je naar een ander CBR in de buurt of deze gemakkelijk en snel zelf online aanvragen. Een gezondheidsverklaring is verplicht als je achter het stuur wil stappen voor de rijlessen.

Goede voorbereiding op het theorie-examen

In feiten kun je meteen zodra je 16 jaar bent geworden meteen je aanmelden voor het theorie-examen. Toch is het verstandig om eerst te leren. Een theorie-examen doen kost namelijk aardig wat geld. Het zou zonde zijn om dat te verspillen, omdat je je niet goed hebt voorbereid. Als je graag jouw theoriecertificaat wil halen, raden we aan om je goed voor te bereiden via Theorie Ster. De oefenexamens van Theorie Ster stomen je helemaal klaar op het halen van je theorie-examen. Met behulp van video’s waarin afbeeldingen en voorbeelden duidelijk de stof uitleggen, haal jij gegarandeerd het examen. Zijn de oefenexamens toch niet genoeg, kies dan voor het 100% geslaagd pakket. Dat is een dagcursus waarin jij in één dag wordt voorbereid op het theorie-examen aan de hand van een online videocursus, oefenexamens en een e-book.

CBR Hoorn

Theorie-examen halen bij het CBR in Hoorn

Zodra je volledig klaargestoomd bent, is het tijd om je aan te melden bij CBR Hoorn. Dit kun je zelf regelen door naar de website van het CBR te gaan, hier in te loggen met je DigiD en vervolgens na het inloggen een datum en tijd te kiezen. Hierbij worden enkele vragen gesteld, bijvoorbeeld over in welke taal het examen gegeven moet worden. Je kiest dan voor de keuze die het beste bij jou past. Daarna hoef je alleen nog maar af te rekenen. Blijf in de tijd tot aan het theorie-examen je kennis regelmatig opfrissen met behulp van Theorie Ster. Het theorie-examen duurt zo’n 30 minuten en je ontvangt direct daarna de uitslag. Heb je het examen gehaald, dan is het regelen van de Gezondheidsverklaring de eerstvolgende stap.

Tussentijdse toets bij het CBR in Hoorn

Wanneer je jouw Gezondheidsverklaring hebt ontvangen en gestart bent met het volgen van rijlessen, moet je ook een tussentijdse toets maken bij het CBR Hoorn. De tussentijdse toets is een examen waarbij je bijzondere verrichtingen moet uitvoeren. Bijzondere verrichtingen zijn file parkeren, de hellingproef, draaien door te steken en een aantal andere. Als je voor deze bijzondere verrichtingen slaagt tijdens de tussentijdse toets bij het CBR in Hoorn, dan hoef je deze niet meer uit te voeren tijdens het praktijkexamen. Je hebt dan een officiële vrijstelling. Daarnaast geeft de tussentijdse toets een indicatie over hoe je praktijkexamen zal verlopen. Het is toegestaan om tijdens de tussentijdse toets fouten te maken buiten om de bijzondere verrichtingen. Direct na de rit hoor je of je geslaagd bent en ontvang je feedback van je examinator. Doe zeker iets met deze feedback, want hier wordt extra op gelet tijdens het praktijkexamen.

Praktijkexamen doen bij CBR Hoorn

De allerbelangrijkste voorbereiding voor het rijexamen, zijn de rijlessen. De rijinstructeur weet immers wat je allemaal moet weten en kunnen voor het examen. Voor het examen ontvang je een uitnodiging en moet je de nodige spullen meenemen, zoals je identiteitsbewijs en theoriecertificaat. Vervolgens start je met een ogentest op het parkeerterrein. Daarbij lees je het kenteken van een stilstaande auto op zo’n 25 meter afstand. Verder stelt de examinator een paar technische vragen over de auto die iedereen moet kennen, zoals de lampjes op het dashboard. Daarna volgt de examenrit. Deze duur ongeveer 35 minuten. Je rijdt dan voor een deel zelfstandig naar een aangewezen bestemming aan de hand van een navigatiesysteem. Hierbij zal de examinator letten je presteert tijdens het wegrijden, rijden in rechte en bochtige weggedeelten, kruispunten, invoegen en uitvoegen, inhalen en van rijstrook wisselen en bijzondere weggedeelten. Als je nog niet geslaagd was voor de bijzondere verrichtingen, dan moet je dit onderdeel ook nog halen tijdens het rijexamen bij het CBR Hoorn.

Je ontvangt direct na afloop van de rit van het CBR de uitslag. Als je geslaagd bent, kun je meteen jouw rijbewijs aanvragen bij de gemeente waarin je woont. Als je gezakt bent, hoor je van de examinator waar je nog aan moet werken en je kunt dit ook teruglezen op het uitslagformulier. Deze punten kun je samen bespreken met jouw instructeur en als het nog nodig is een paar lessen volgen. Een slechte of zelfs geen voorbereiding kan flinke gevolgen hebben. De examinator mag dan namelijk het examen afbreken wegens gevaarlijk verkeersgedrag. Hierdoor moet je langer wachten op je herexamen. Je kunt dan pas na zes weken herexamen doen, omdat je rijvaardigheid op peil gebracht moet worden.

Registration

Forgotten Password?

Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?