ClickCease

CBR Apeldoorn

Vanaf 16,5 jaar oud is het mogelijk om te beginnen met autolessen. Als je rijinstructeur vindt dat je goed genoeg kan rijden, kan deze een rijexamen aanvragen. Dit kan gedaan worden bij het CBR in Apeldoorn. Het examen die hier afgenomen wordt, is het praktijk examen. Deze kan aangevraagd worden door je rijinstructeur.

Het theorie examen bij CBR Apeldoorn

Voordat je je rijbewijs kan halen, is het eerst nodig om je theorie examen te halen. Dit komt omdat deze belangrijk is voordat je mag rijden. Om deze te slagen, zul je voldoende moeten scoren op het examen. Het is al voor je 16de mogelijk om te beginnen met het theorie examen. Hierdoor kun je je theorie examen al halen voordat je begint met lessen. Het theorie examen voor je auto rijbewijs wordt afgenomen bij CBR Apeldoorn, Schelluinen, Zoetermeer, Eindhoven en Zwolle.

Het theorie examen dat je bij CBR Apeldoorn krijgt, bestaat uit drie onderdelen. Als eerste heb je gevaarherkenning. Hierbij krijg je 25 situaties voor je neus en mag je zelf bepalen wat de juiste actie is om uit te voeren. Het volgende onderdeel is kennis. Hierbij wordt gekeken of je de feiten en regels kent. Het laatste onderdeel is inzicht. Hier wordt gekeken of je de kennis die je geleerd hebt ook toe kunt passen.

CBR Amsterdam

De hoeveelheid fouten bij CBR Apeldoorn

Om voldoende te scoren op je theorie examen, is het belangrijk om te weten hoeveel je fout mag hebben. Per onderdeel zijn er namelijk maar een aantal fouten die je mag maken. Als je bij één onderdeel teveel fouten hebt, ben je al gezakt. Daarom is het belangrijk om klaar te zijn voor je examen.

Bij het eerste onderdeel gevaarherkenning mag je 12 fouten hebben. Dit houdt in dat je 13 van de vragen goed moet hebben. Bij meer dan de helft van de situaties die je voorgelegd krijgt, moet je het juiste antwoord geven. De vragen zijn te beantwoorden met remmen, gas los of niets.

Van de kennis vragen krijg je er 12. Om voor dit onderdeel te slagen, is het belangrijk om minimaal 10 van deze vragen goed te hebben. Het gedeelte van inzicht bestaat uit 28 vragen. Van deze vragen moet je er minimaal 25 goed hebben om te slagen. Omdat er zo weinig fouten gemaakt worden, is het belangrijk om goed te leren en de juiste voorbereiding te treffen voor je theorie examen.

De tijd voor het examen

Voor het normale theorie examen krijg je in totaal 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per situatie. Bij kennis en inzicht mag je de tijd zelf indelen. Voor het onderdeel kennis hebt je ongeveer 8 minuten om alles in te vullen. Het onderdeel inzicht heb je 16 minuten de tijd voor.

Als je klaar bent met je theorie examen bij het CBR Apeldoorn, krijg je direct de uitslag. Meer details over de uitslag krijg je later nog. Binnen een kwartier na je examen krijg je namelijk het uitslagformulier. Deze laat zien welke onderdelen wel en niet goed afgerond zijn.

De tussentijdse toets

Op het moment dat je voor het theorie examen van het CBR Apeldoorn geslaagd bent, is het mogelijk om op te gaan voor de tussentijdse toets. De tussentijdse toets kun je zien als een soort proefexamen. Tijdens de tussentijdse toets zul je namelijk dezelfde dingen doen als tijdens het praktijkexamen. De toets duurt ook even lang als het examen.

Het voordeel van een tussentijdse toets is dat je hier niet voor kunt slagen of zakken. Wel krijg je tips van de examinator mee over wat je kunt verbeteren op je examen. Ook is het mogelijk om vrijstelling te krijgen voor de bijzondere verrichtingen op je examen. Door de bijzondere verrichtingen op de juiste manier uit te voeren, is het namelijk mogelijk om vrijstelling te krijgen.

Het examen

Als je rijinstructeur denkt dat je er klaar voor bent om af te rijden, krijg je het echte examen bij het CBR Apeldoorn. Voordat je dit zomaar kunt doen, moet je rijinstructeur eerst een datum inplannen voor wanneer je dit kunt doen.

Voordat je je examen in gaat, krijg je eerst een klein gesprekje met de examinator om kennis te maken. Vervolgens zal de examinator je ID, je uitnodiging, je theorie en je zelfreflectie controleren. Hierna zul je eerst nog een ogentest moeten doen voordat je kunt beginnen met rijden. Deze ogentest is het oplezen van de nummerplaat van een auto die verderop staat.

Hierna krijg je je examenrit. Dit zijn 35 minuten die je op aanwijzing van de examinator rijdt. Het grootste gedeelte van de rit rij je op aanwijzing van je examinator. Tegen het einde van de rit moet je terug rijden met het navigatiesysteem van de auto. Dit is meestal terug naar het CBR Apeldoorn. Deze route zul je veilig uit moeten voeren om te slagen.

Registration

Forgotten Password?

Winkelwagen
Open chat
Hey, kan ik je ergens mee helpen?